EmmaKatariina

Portfolio

Joulunaikaa Raumalla

Matkustin kaverini luo Raumalle joulukuussa 2019 muutamaksi päiväksi. Lähdin Onnibussilla keskiviikkona 11.12 ajelemaan kohti Raumaa ja matka kesti kahdeksan tuntia, se oli ehkä puuduttavin matka ikinä mutta onneksi minulla oli paljon evästä mukana. Raumalla minua olivat vastassa kaverini ja lisäksi myös kämppisystäväni Oulusta, joka oli matkustanut Raumalle jo etukäteen. Olin kuvitellut, että Raumallakin olisi lunta ja ihanan talvista mutta todellisuus iski vasten kasvoja. Siellä satoi vettä ja oli hyvin pimeää koska maassa ei ollut senttiäkään lunta. Kuvitelmani jouluisesta Raumasta jäi siis vaan haaveeksi. Olin vasta myöhään illalla perillä joten sinä iltana ei ehditty muuta kuin jutella kuulumisia ja minä ihastelin kaverini asuntoa.

Torstaina lähdimme käymään Turussa. Kukaan meistä ei ollut ennen käynyt Turussa, joten odotimme innolla tätä. Turussa oli paljon vanhoja rakennuksia ja arkkitehtuuria joita ihastelimme kun kävelimme keskustassa. Keskustassa oli esillä kauniit jouluvalot ja koristeet, mutta minun mielestäni Oulussa on kuitenkin hienommat. Löysimme myös kauppakortteli Hansan, jossa aikaa vierähti useampi tunti. Innostuimme kiertämään kauppakeskusta ja ostelemaan vähän vaatteita. Kämppikseni testasi myös Tacobellin ja arvosanaksi hän antoi täyden kympin. Kun oli aika lähteä bussiasemalle, kävelimme vielä keskustorin läpi joka oli kylläkin remontissa. Jälkeenpäin jäi harmittamaan, kun en ehtinyt valokuvata Turussa mutta välillä onkin ihan hyvä keskittyä reissaamaan ilman kameraa. Turku vaikutti mukavalta ja nätiltä kaupungilta jonne voisin matkata uudestaankin.

Tunnelmallista katukuvaa Rauman vanhasta kaupungista

Perjantaina meillä oli suunnitelmissa käydä tsekkaamassa Rauman baareja mutta meille tuli ongelmia. Kaverilleni nousi lämpöä ja hän oli flunssainen joten mietimme että uskalletaanko lähteä baariin. Noh kaverini jäi lepäämään ja lähdimme kämppiksen kanssa kiertelemään keskustaan ja käymään vanhassa kaupungissa. Meidän oli myös käytävä citymarketissa joten suuntasimme ensiksi sinne. Lähdimme kuitenkin väärään suuntaan ja meni hetki ennenkuin olimme jälleen kartalla. Onneksi osaan lukea hyvin karttaa ja suunnistin meidät kaupalle. Kauppareissun jälkeen menimme vielä vanhaan kaupunkiin. Valitettavasti oli tullut jo pimeä joten jouduin kuvaamaan ilman luonnon valoa. Toisaalta tämä ei haitannut koska vanhan kaupungin upeat jouluvalot näyttivät tosi hienoilta pimeässä. Vanha kaupunki oli tosi tunnelmallinen vanhoine puutaloineen ja mukulakivikatuineen. Kun käyt vanhassa kaupungissa, tulee olo kuin astuisit ajassa taaksepäin ja olisit ihan eri aikakaudella. Pystyin kuvittelemaan kaduille hevoskärryjä ja maatalojen isäntiä. Vanhan kaupungin keskellä oli myös joulutori mutta siellä emme ehtineet käydä. Sen sijaan ihastelimme kauppojen persoonallisia näyteikkunoita. En ollut ennen nähnyt yhtä kauniita kivijalkakauppoja joten oli pakko ottaa myös niistä kuvia. Aikani siinä valokuvattua lähdimme takaisin kaverini luo katsomaan oliko hänen vointi jo parempi. Olisin kyllä voinut vielä jäädä ihastelemaan niitä näyteikkunoita. Lopulta iltaa kohden kaverini vointi parani ja pääsimme käymään yksillä.

Kauniita näyteikkunoita

Lauantaina emme tehneet oikeastaan mitään erityistä. Päätimme vaan ottaa rennosti, olihan edellisinä päivinä ollut jo ihan tarpeeksi ohjelmaa. Nukuimme siis pitkään, söimme hyvää ruokaa, naurettiin hyville ja vähän myös huonoille vitseille ja parannettiin maailmaa. Toki meidän piti kämppiksen kanssa valmistautua seuraavan päivän paluumatkaan koska edessä oli jälleen kahdeksan tuntia istumista linja-autossa.

Oli mahtavaa päästä käymään Raumalla. En ollut ennen käynyt länsirannikolla joten matka oli myös siksi mielenkiintoinen. Tämän matkan jälkeen voin suositella Raumaa ja Turkua. Molemmat olivat kauniita kaupunkeja ja nähtävää varmasti riittää. Aion myös jatkossa vierailla Raumalla ja kirjoittaa lisää reissutarinoita. Mahdollisesti kirjoitan myös muista etelänreissuista sillä minulla on mahdollisuus päästä käymään myös Tampereella, Helsingissä ja Kuopiossa. Niistä kuitenkin vasta myöhemmin.

Previous Post

Leave a Reply

© 2022 EmmaKatariina

Theme by Anders Norén